Hozzávalók:
50g paleolit kenyér mix
100g rizsliszt
100g ALDI gluténmentes lisztkeverék
1 csomag élesztő
1.2dl víz
1ek olivaolaj
fél doboz fokhagymás paradicsom konzerv
fél üveg grillezett padlizsán olajban
150g mild cheddar sajt
15 csepp stevia
só
olasz fűszerkeverék
Elkészítés:
A liszteket egy teáskanál sóval és izlés szerinti olasz fűszerkeverékkel elkeverjük, majd hozzáadjuk a porélesztőt is. Utána beleöntjük a vizet, olajat, és összedolgozzuk a tésztát. Ezután hűtőbe tesszük fél órára egy műanyag edényben (ha van rá lehetőségünk, egész éjjel is a hűtőben lehet). A hűtőből kivéve kb. fél centi vastagra kinyújtjuk. A sajtból 50g-ot vékony csíkokra vágunk, és a kinyújtott tészta szélein, körben elhelyezzük. A tészta széleit visszahajtjuk és lenyomkodjuk.
A paradicsom konzervet kinyitjuk, és egy tálba öntjük a felét. Ezt is sóval és fűszerkeverékkel ízesítjük, majd hozzáadjuk a steviát is. A pürét a tésztára kanalazzuk majd rátesszük a padlizsánt, végül pedig reszelt sajtot szórunk a telejére. 190°C-os sütőben 30 percet sütjük. Ha a sütőnk nem egyenletesen süt, akkor félidőben megfordítjuk a tepsit.