LowFODMAP receptek

Alternatív receptek alacsony FODMAP tartalmú alapanyagokból

Padlizsános pizza

2020. szeptember 12. 14:21 - kleinv

pizza04.jpg

Hozzávalók:

50g paleolit kenyér mix
100g rizsliszt
100g ALDI gluténmentes lisztkeverék
1 csomag élesztő
1.2dl víz
1ek olivaolaj
fél doboz fokhagymás paradicsom konzerv
fél üveg grillezett padlizsán olajban
150g mild cheddar sajt
15 csepp stevia

olasz fűszerkeverék

Elkészítés:

A liszteket egy teáskanál sóval és izlés szerinti olasz fűszerkeverékkel elkeverjük, majd hozzáadjuk a porélesztőt is. Utána beleöntjük a vizet, olajat, és összedolgozzuk a tésztát. Ezután hűtőbe tesszük fél órára egy műanyag edényben (ha van rá lehetőségünk, egész éjjel is a hűtőben lehet). A hűtőből kivéve kb. fél centi vastagra kinyújtjuk. A sajtból 50g-ot vékony csíkokra vágunk, és a kinyújtott tészta szélein, körben elhelyezzük. A tészta széleit visszahajtjuk és lenyomkodjuk.

pizza01.jpg

A paradicsom konzervet kinyitjuk, és egy tálba öntjük a felét. Ezt is sóval és fűszerkeverékkel ízesítjük, majd hozzáadjuk a steviát is. A pürét a tésztára kanalazzuk majd rátesszük a padlizsánt, végül pedig reszelt sajtot szórunk a telejére. 190°C-os sütőben 30 percet sütjük. Ha a sütőnk nem egyenletesen süt, akkor félidőben megfordítjuk a tepsit.

pizza05.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: Padlizsán Pizza

A bejegyzés trackback címe:

https://lowfodmap.blog.hu/api/trackback/id/tr9616198856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása